Objednajte si bicykel a kuriér vám ho privezie v rámci Slovenska už za 26 EUR až domov alebo si vyzdvihnite bicykel ZDARMA u nás v predajni.

Ako správne vybrať prilbu na bicykel pre vaše dieťa?

Napísal lukas 15.07.2019 0 Komentár(e)

Ak chcete svoje ratolesti už od útleho veku viesť k cyklistike, je potrebné, aby boli čo najviac chránené. Nevyhnutnou, a dokonca aj zákonom stanovenou pomôckou, je poriadna prilba. Ako vybrať deťom vhodnú prilbu a čo ďalšie deti potrebujú pre maximalizáciu bezpečnosti jazdy? 

 

Prilba na bicykel je základ 

To, že sme my pred 20 alebo 40 rokmi jazdili na bicykloch bez akýchkoľvek reflexných alebo ochranných prvkov, je veľká pravda. ALE! Doba sa mení a spolu s ňou sa mení aj doprava, zákony a nebezpečenstvo na cestách v meste aj mimo neho. Rovnako, ako si dáte pre vyšší pocit bezpečnosti prilbu aj vy, mali by ste kúpiť detskú prilbu aj vašej ratolesti.  

Prilba pre dieťa nie je len hračka 

Niektoré detské prilby na bicykel pôsobia ako hračky. Nenechajte sa však pomýliť ich ľahkosťou alebo rôznymi obrázkami, ktoré sú na nich pokreslené. Ochranná vrstva a škrupina je takmer rovnako stabilná a silná, ako aj na vašej prilbe.  

Ako vybrať detskú prilbu 

K detskému bicyklu patrí bezkonkurenčne aj prilba. Tú vyberajte podľa veľkosti hlavy a dbajte na to, aby chránila čo najväčšiu plochu pri rôznych uhloch prípadného pádu. Čo je však najdôležitejšie, vždy kupujte len prilbu s označením certifikátu v značkovom obchode. Zabudnite na prilby z výpredajov. 

Kedy je potrebné detskú prilbu vymeniť? 

Existuje také nepísané pravidlo, že po každom tvrdšom náraze by sa prilba mala vymaniť. Či už ho chcete dodržiavať alebo nie, je potrebné si uvedomiť, že škrupina na prilbe dostáva pri nárazoch zabrať a jedného dňa môže jednoducho prasknúť úplne. 

Ďalšie pomôcky na bicykel pre dieťa 

Pri výbere doplnkov a príslušenstva nezabudnite investovať pár eur aj do reflexnej vesty, a rôznych odraziek na bicykel. Odporúčame aj zvonček a svetlo, vďaka ktorým bude dieťa v premávke jasne viditeľné a bude ho aj počuť. 

 

Vyberte si z ponuky doplnkov na bicykel v našom e-shope. 

 

Napíšte svoj komentár