Objednajte si bicykel a kuriér vám ho privezie v rámci Slovenska už za 26 EUR až domov alebo si vyzdvihnite bicykel ZDARMA u nás v predajni.

Zásady bezpečnej jazdy na bicykli v meste

Napísal lukas 28.06.2019 0 Komentár(e)

Pohyb cyklistov v meste je často spájaný s konfliktami medzi nimi a ostatnými účastníkmi mestskej premávky. Zostavili sme pre vás jednoduchý zoznam bezpečnostných zásad pri jazde na bicykli v meste, ktoré vám pomôžu pohybovať sa v ňom bezpečnejšie. Dajú sa, samozrejme, aplikovať aj pri jazde mimo mesta.

 

 

Pravidlá platia pre všetkých

Cyklisti na ceste nie sú prednostnou skupinou. Uvedomte si, že vodiči nie sú povinní tolerovať vaše rozmachy a aj vy musíte dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Darmo budete nariekať, že vás obiehajú v tesnej blízkosti a nedodržiavajú odstup 1,5 metra, keď sami jazdíte stredom vozovky.

 

Neočakávajte, že ich budú dodržiavať ostatní

Druhým pravidlom, ktorým sa riadia napríklad aj motorkári, znie: „Každý ma chce zabiť.“ Znie to síce drsne, no v skutočnosti je každý iný účastník cestnej premávky v podstate nebezpečný. Dávajte si pozor na všetkých rovnako a vždy predvídajte aj nepredvídateľný manéver. Cyklisti na cestných bicykloch sú najviac ohrozenou skupinou.

 

Vidieť a byť videný

Najmä pri jazde v zhoršených svetelných podmienkach je dôležité, aby ste mali silné predné svetlo. To, spoločne so zadným svetlom a dostatkom reflexných prvkov na oblečení aj bicykli spôsobí, že vás vodiči včas uvidia a budú sa vám môcť bezpečne vyhnúť. Svietidlá a odrazky nájdete aj v našom e-shope.

 

Vyhýbajte sa nebezpečným situáciám

Máte z nejakého prejazdu zlý pocit? Znervózňuje vás ten kamión, ktorý ide pred vami a bojíte sa, aby vás nezhodil s návesom z cesty? Tlačí sa za vami nervózny šofér a nedokáže vás obehnúť? Zastavte, minútu počkajte a potom pokračujte v jazde. Tá minúta vás nezabije, náves to však dokáže.

 

Technický stav bicykla

Pred každou jazdou si poriadne skontrolujte technický stav vášho bicykla. Pozornosť venujte najmä brzdám, svetlu, kolesám a inými dôležitým častiam. Všetky skrutky podoťahujte, skontrolujte správne nahustenie pneumatík a až potom sa vydajte na cestu. Ak potrebujete nejaký nový diel alebo opravnú sadu, nezabudnite si prezrieť našu ponuku.

Štítky: bezpečnosť bicykle

Napíšte svoj komentár