Objednajte si bicykel a kuriér vám ho privezie v rámci Slovenska už za 26 EUR až domov alebo si vyzdvihnite bicykel ZDARMA u nás v predajni.

Kam na bicykli? Spoznajte cyklotrasy v Trnavskom kraji a Trnave

Napísal lukas 12.07.2019 0 Komentár(e)

Milujete jazdu na bicykli a vyhľadávate stále nové možnosti jazdenia? Nebaví vás už prepletať sa pomedzi autá v premávke alebo obmedzovať chodcov? Pripravili sme pre vás pár tipov na cyklotrasy v okolí Trnavy a Trnavskom kraji, ktoré by ste rozhodne mali toto leto prejsť na svojom bicykli.

 

Cyklotrasa Šúrovce – Trnava – Častá 

Táto cyklotrasa má označenie 5206 a vedie zo Šúroviec pri Seredi cez Zavar ponad diaľnicu až do Trnavy, odkiaľ ďalej pokračuje smerom na Biely Kostol, Ružindol a Budmerice. Končí v obci menom Častá na úpätí Malých Karpát. Keďže prechádza cez mesto, pohodlne sa na nej preveziete napríklad na mestskom bicykli. 

Cyklotrasa Ružindol – Matildin Dvor 

Táto krátka cyklotrasa s označením 8215 spája po žltej značke tieto dve miesta a prechádza aj cez obce Borová a Dlhá. Táto cyklotrasa, rovnako ako tá prvá, je vhodná najmä pre cestné bicykle.  

Cyklotrasa Trstín – Modra 

Po oboch vyššie opisovaných cyklotrasách sa ľahko dostanete na ďalšiu známu cyklotrasu s číslom 5205, ktorá prepája mesto Modra s obcou Trstín. Celá cyklotrasa vedie v podstate po úpätí Malých Karpát a hlavne v jej severnejšej časti sa vám naskytnú krásne výhľady na Podunajskú nížinu, alebo napríklad aj elektráreň Jaslovské Bohunice. 

Cyklotrasa Trnava – Doľany – Majdán 

Táto cyklotrasa s označením 2204 začína priamo v Trnave a pokračuje smerom na severozápad do obce Doľany, odkiaľ ďalej vedie cez malokarpatské lesy až po hranicu obce Lošenec. Tam môžete svoju cestu zakončiť kúpaním sa vo vodnej nádrži Veľké Orešany.  

Malokarpatská cyklotrasa 

Cez Trnavský kraj prechádza aj obľúbená Malokarpatská cyklotrasa s označením 003. Tá začína v Novom Meste nad Váhom, odkiaľ pokračuje cez Vrbové smerom na Trstín a cez Záhore až po hranicu s Rakúskom do obce Vysoká pri Morave. Táto cyklotrasa vám dokáže vytvoriť program na celý deň a aj po tom, ako ju prejdete niekoľkokrát, vždy objavíte niečo nové. Táto cyklotrasa je ako stvorená pre crossové bicykle. 

 

Nabudúce sa pozrieme na ďalšie zaujímavé cyklotrasy v širšom okolí Trnavy a vo vzdialenejších kútoch Trnavského kraja. 

 

Napíšte svoj komentár